Subsidie energie

Energie besparen

Er zijn talloze websites over energie besparen. Een kleine greep betrouwbare sites die via de overheid gepromoot worden.

Energiesubsidiewijzer
Handige website die een totaal overzicht probeert te geven van energiesubsidies op lokaal-, provinciaal- en landelijk niveau. In de zoekbox op de homepage vult men in de woonplaats en of men woningeigenaar is, verhuurder of woningcooperatie. Een woningeigenaar in Amsterdam bijvoorbeeld krijgt 12 regelingen te zien. Drie subsidies voor groene daken, woningisolatie en klimaatneutrale zelfbouw. Ook zijn er 7 leningen te vergeven waaronder een energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds (max. 25.000), een energielening van de gemeente Amsterdam (max. 15.000) en duurzame hypotheken bij verschillende banken. Verder kan men geld terug krijgen van de belastingdienst door het verlaagde Btw tarief van renovatie- en herstelwerkzaamheden. Ook bij de aankoop en installatie van zonnepanelen kan een particulier Btw terugvragen.

– Energiebesparingsverkenner.nl
Met de energielabel verkenner kan men bepalen hoe zuinig de woning dient te worden. Vervolgens is met de energiemaatregel verkenner te zien hoe de maatregelen uitpakken op het energieverbruik. Ook woningcorporaties of verenigingen van eigenaren kunnen meedoen.

– Verbeteruwhuis.nl
Op de site kunnen huurders en verhuurders zien hoe ze hun huis energiezuiniger kunnen maken. Er is een tool met energiebesparende maatregelen waardoor men direct kan zien wat het financieel oplevert en wat de kosten zijn.

– Antwoordvoorbedrijven.nl
Op de website antwoordvoorbedrijven.nl staan tal van onderwerpen voor bedrijven. Zoals brancheinformatie, bedrijfshuisvesting, milieu, personeel, freelancers, internationaal ondernemen en belastingen. Ook is er informatie over subsidies en regelingen voor ondernemers. De zoekbox geeft in totaal 56 resultaten aan op de zoekterm ‘energie’. Enkele van de subsidies zijn de Energie-investeringsaftrek (EIA), tenderregelingen, groenprojecten, garantstelling landbouw en diverse provinciale subsidies.